Koliki je trošak ispisa na Primera LX pisačima za etikete

Potrošnja tinte kod LX pisača bitno utječe na ukupnu cijenu izrade etikete, a ovisi o veličini, kvaliteti ispisa i vrlo značajno o samom dizajnu etikete. Maksimalna kvaliteta LX pisača je 4800dpi-a (High Quality), no već kod 2400dpi (Medium Quality) ispis izgleda oštro i kvalitetno, a potrošnja tinte je bitno manja. Osim toga ključno je odabrati pametan dizajn etiketa i ići na svijetlije boje i lagano toniranje površina, te izbjegavati veće površine s punom bojom. Pravilno odabrani dizajn će već kod ispisa od 1200 dpi dati profesionalni rezultat uz znatnu uštedu na potrošnji tinte.

Za ogledni izračun cijene koštanja koristili smo etikete prikazane uz ovaj tekst, te ispis samo tintom u boji, kao što je slučaj kod LX500e pisača (crna boja se generira miješanjem CMY boja). Primerini pisač LX3000e koji koristi velike odvojene spremnike tinte postići će stoga u realnim uvjetima bolje rezultate i u pogledu kvalitete ispisa i u pogledu utroška tinte.
U skladu s gore navedenim, za primjer etikete gore lijevo i uz ispis razlučivosti 2400 dpi ukupna cijena pojedinačne etikete + tinta je 77 lipa za veličinu 2x4 inča (5,1 x 10,2 cm) Tuff Coat High Gloss materija, a 1,10 Kn za etiketu 3x4 inča (7,6 x 10,2 cm) Tuff Coat High Gloss materijal.

Postoje dva načina kako reaktivirati Primera toner, koji će vam biti objašnjeni putem videa. Koji god način koristili, pazite da ga ponavljate dok god linije boja ne izgledaju kao na desnoj slici. Sve 3 boje moraju bit jasno vidljive

Potrošnja tinte kod LX pisača bitno utječe na ukupnu cijenu izrade etikete, a ovisi o veličini etikete, kvaliteti ispisa i vrlo značajno o samom dizajnu etikete. Maksimalna kvaliteta LX pisača je 4800dpi-a (High Quality), no već kod 2400dpi (Medium Quality) ispis izgleda oštro i kvalitetno, a potrošnja tinte je bitno manja.

Količina medija koje možete ispisati, pa time i cijena, ovisi o rezoluciji ispisa koju možete namjestiti od 600dpi do 4800dpi (uvijek u punom rasponu od 16,7 milijuna boja), nadalje o intezitetu boja i njihovoj vrsti te o vrsti površine ispisa na mediju.

Treba se uzeti u obzir da je usko grlo snimač medija posebno u slučaju DVDa koji zahtijevaju oko 4min za jedan DVD film pri brzini od 16x. Stoga se po brzini posebno izdvaja Disc Publisher Pro koji ima dva vrhunska Pioneerova Dual-layer drivea što što odmah skraćuje vrijeme posla na pola.
A Disc Publisheri istovremeno i printaju i prže no printanje traje maksimalno 90 sec u slučaju najviše rezolucije od 4800dpi i potpuno ispisane površine.

Finder d.o.o.
Božidarevićeva 13, 10000 Zagreb

tel: +385 1 2337 731
e-mail:prodaja(at)finder.hr

Radnim danom od 9 do 17 sati